استانبول و جاذبه های تاریخی اش

سلام دوستان به توتیا سفر خوش آمدید در این مطلب با ارائه ی اطلاعاتی در مورد بعضی از مکان های تاریخی استانبول در خدمت شما هستیم.

استانبول بزرگترین و پر جمعیت ترین شهر و مرکز فرهنگی و تجاری ترکیه می باشد. طبق سرشماری سال ۲۰۱۹ جمعیتی برابر با ۱۵٫۵۲ میلیون نفر در این شهر ساکن هستند که این موضوع استانبول را بعد از قاهره پایتخت مصر به دومین کلانشهر خاورمیانه تبدیل کرده است. جذابیت طبیعی و تاریخی و در کل اهمیت استانبول باعث شده که سالانه گردشگران زیادی به این شهر سفر کنند. ما نیز تصمیم گرفتیم تا در این مطلب در مورد بعضی از مکان های تاریخی این شهر برای شما بنویسیم.

Ayasofya Camii مسجد ایا صوفیه

این مسجد که در اصل یک کلیسا بوده ابتدا توسط امپراطور کنستاتیوس در سال ۳۶۰ و سپس در سال ۴۱۵ و سپس در سال ۵۳۷ توسط امپراطور Justinianos اول بنا نهاده شده است. این بنا که پس از فتح استانبول توسط فاتح سلطان محمد خان در سال ۱۴۵۳ به عنوان مسجد مورد استفاده قرار گرفت یکی از مهمترین میراث ترکیه و حتی جهان محسوب می شود. بعد از اینکه این بنا به مسجد تبدیل شد یک مناره نیز توسط معمار سینان به آن اضافه شد. همچنین در دوره ی عثمانی در زمان های مختلف مواردی به بنا اضافه شد که بیشتر به آن حس مسجد بودن بدهد.

این بنا به عنوان قدیمی ترین کلیسای جامع جهان به خصوص در دنیای مسیحیت جایگاه ویژه ای دارد. همچنین گنبد این مسجد نیز به عنوان چهارمین گنبد قدیمی جهان شناخته می شود.

Sultanahmet Camii مسجد سلطان احمد

مسجدسلطان احمد که دقیقا در روبروی مسجد ایاصوفیه قرار دارد به دلیل داشتن سرامیک های آبی در دنیا به عنوان “مسجد آبی” شناخته شده و نیز در این مسجد بیش از ۲۰ هزار کاشی لعابدار وجود دارد. این مسسجد در طول سال های ۱۶۰۹ تا ۱۶۱۶ توسط سلطان احمد اول ساخته شده است. معماری مسجد نیز توسط یکی از شاگردان معمار سینان، Sedefkar Mehmet Ağa انجام شده است.

این مسجد که در ابتدا شش مناره داشت به دلیل هم تعداد بودن مناره هایش با کعبه مورد انتقاد قرار گرفت و معمار بنا نیز با افزودن مناره هفتم این مشکل را حل کرده است. حیات زیبای مسجد نیز از بخش تاثیر گذار آن بوده و اولین بخشی است که از مسافران استقبال می کند. بر روی دیوارهای مسجد نیز آیاتی از قرآن و همچنین نام های ۴ خلیفه اهل سنت نوشته شده است. در این مسجد برای جلوگیری از ورود عنکبوت ها نیز تخم مرغ شتر مرغ قرار دارد که از دیگر نکات جالب توجه در این مسسجد می باشد.

این مسجد تاریخی باقی مانده از دوران عثمانی از مساجد مهم استانبول بوده و قطعا ارزش وقت گذاشتن و گشت گذار را دارد.

Süleymaniye Camii مسجد سلیمانیه

مسجد سلیمانیه توسط معمار سینان و به دستور سلطان سلیمان قانونی در طی سال های ۱۵۵۱ تا ۱۵۵۷ ساخته شده است. در ساخت این مسجد از مناطق مختلف ترکیه به استانبول مصالح آورده شد. طبق گفته مورخان در ساخت این مسجد بیش از ۳۵۰۰ نفر کار کرده اند. اینجا فقط یک مسجد نیست بلکه مجموعه ای متشکل از ۱۵ بخش بوده و بخش های مختلف از مقبره تا مدرسه در این مجموعه وجود دارند.

چهار مناره موجود در مسجد به این دلیل است که سلطان سلیمان قانونی چهارمین پادشاه عثمانی است که بعد از فتح استانبول به تخت نشسته است. در هنگام انتخاب امام جماعت برای این مسجد به ۲ نکته توجه می کردند، یکی اینکه امام جماعت به ۲ زبان حاکم باشد و دیگری اینکه به علوم اجتماعی آشنایی داشته باشد و این نیز نشانه ای از اهمیت این مسجد برای معمار سینان و امپراطوری عثمانی است.

وجود مقبره های سلطان سلیمان، خرم سلطان و معمار سینان در این مجموعه این مکان را برای دوستداران تاریخ عثمانی به یک مکان دیدنی تبدیل کرده است.

Galata Kulesi برج گالاتا

هنگامی که از جاذبه های تاریخی استانبول حرف می زنیم این برج جزء اولین جاهایی است که به ذهن مان می رسد. برج گالاتا که در سال ۵۲۸ ساخته شده در معرفی شهر استانبول نیز نقش مهمی ایفا می کند. گفته می شود که دستور ساخت برج توسط یکی از امپراطور های بیزانس Anastasius Oilosuz داده شده است. این بنا در ابتدا از چوب و با هدف هدایت دریا نوردان ساخته شده است. با وجود ساختار چوبی اش این بنا توانست حدود ۷۰۰ سال سر پا بماند، اما با آتش سوزی سال ۱۲۰۴ خسارت زیادی دید و در سال ۱۳۴۸ توسط جنوسی ها از سنگ بازسازی شد. این برج در دوره عثمانی برای اهداف مختلفی مانند رصدخانه و زندان مورد استفاده قرار می گرفت اما در اصل به عنوان برج مراقبت از آتش کاربرد داشت.

اگر به استانبول رفتید بازدید از این برج زیبا را حتما در برنامه خود قرار دهید. حتما به بالای برج رفته و از نمای پانورامای شهر لذت ببرید. گاهی اوقات صف بسیار طولانی است اما مطمئن باشید که ارزش منتظر ماندن را دارد. حتی اگر بخواهید می تواند به کافه ی بالای برج رفته و نوشیدنی بنوشید.

در مورد این برج افسانه های زیادی وجود دارد. در یکی از این افسانه ها که به دوره ی روم بازمی گردد گفته می شد که اگر زوج هایی که همدیگر را دوست دارند برای اولین بار با هم به بالای برج بروند حتما ازدواج خواهند کرد. در افسانه دیگر نیز بر عشق بین دو برج گالاتا و دختر ( Kız Kulesi ) اشاره شده است. طبق گفته ها این برج ها که عاشق هم بودند فکر می کردند هرگز به یکدیگر نخواهند رسید و نا امید شدند. بعد ها که Ahmet Çelebi از روی برج گالاتا تمرین پرش و سقوط آزاد می کرد نامه هایی که برج گالاتا برای برج دختر نوشته بود را به برج دختر رساند و بعد از این اتفاق که برج دختر که متوجه یکطرفه نبودن عشقش شد بسیار زیباتر شد.

Kız Kulesi برج دختر

برج دختر یا دوشیزه از جمله جاهایی است که هر کس که به استانبول می آید حتما دوست دارد به آن سفر کند. طبق گفته ها قدمت برج به ۲۵۰۰ سال پیش باز میگردد. گفته میشود که صخره هایی که برج بر روی آنها قرار گرفته نیز مربوط به سال ۴۱۰ قبل از میلاد می باشند. همچنین گفته می شود که آتـنی ها از این قلعه برای کنترل ترافیک کشتی ها استفاده می کردند.

در دوره ی روم، بیزانس و عثمانی برای کنترل جزیره و اهداف پایه از این برج استفاده می شده و برج های دیگری نیز ساخته شدند. این برج که در دوره ی جمهوری خواهان توسط ارتش برای کنترل ترافیک مورد استفاده قرار می گرفت بارها مورد بازسازی قرار گرفته است. بعد از بازسازی سال ۱۹۹۵ و از سال ۲۰۰۰ این مکان به روی مردم و گردشگران باز شد و به عنوان رستوران نیز خدمات می دهد. همچنین مراسمات زیادی نیز در این قلعه برگزار می شوند.

این برج از جاهایی است که بیشترین افسانه ها در موردش وجود دارد. در مورد معروف ترین افسانه این برج در بخش مربوط به برج گالاتا گفتیم. طبق یک افسانه دیگر نیز دختری که برای فرار از مرگ به این قلعه آمده بود توسط ماری که در یک سبد به برج آمده بود گزیده شد و مرد.

افسانه دیگری نیز وجود دارد که در مورد یک راهبه و یک کشیش است که عاشق هم می باشند اما از آنجایی که عاشق شدن برایشان ممنوع بود به طور مخفیانه در این برج ملاقات می کردند. یک شب که مثل همیشه کشیش با شنا از تنگه بسفر قصد رفتن به برج دختر را داشت با خاموش شدن فانوس راهبه، در آب گم شده و غرق میشود و عشقشان پایان میابد. راهبه نیز که شاهد این اتفاق بود خود را در آب انداخته و او نیز غرق می شود.

Topkapı Sarayı کاخ Topkapı

کاخ  Topkapı به عنوان یک مرکز اداری که قدرت امپراطوری عثمانی را به کل جهان نشان می داد ساخته شده است. ساخت این بنا در زمان فاتح سلطان محمد در سال ۱۴۷۸ به اتمام رسید. این بنا که دارای یک ساختار پیچیده است از ۶ بخش اصلی به نام های Bab-ı HümayunDivan Meydanı, Alay Meydanı, Enderun Avlusu, Sofa-i Humayun, Harem تشکیل شده است. این کاخ ۸ درب ورودی داشته که قطعا با شکوه ترین آنها “درب سلطنت” می باشد. در حال حاضر این کاخ در زمینی به مساحت ۸۰ هزار متر مربع واقع شده است. این کاخ در تاریخ ۰۳٫۰۴٫۱۹۲۴ به موزه تبدیل شد و به این ترتیب به اولین موزه تاریخ جمهوریت تبدیل شد.

برای دیدن چگونگی تاسیس امپراطوری بزرگ عثمانی و حکومت آن بر دنیا دیدن این مکان را حتما در برنامه خود قرار دهید. دانستن اینکه این کاخ یکی از منحصر به فرد ترین کاخ های دنیا هست نیز به ارزش این مکان افزوده است.

Rumeli Hisarı قلعه روملی

قلعه روملی با قرار گرفتن در روبروی قلعه Anadolu از بنا هایی است که در گذشته در حفاظت از استانبول وظیفه مهمی را به عهده گرفته است. دستور ساخت آن توسط Fatih Sultan Mehmet درست قبل از فتح استانبول داده شده است. شروع ساخت این قلعه ۱۵ آوریل ۱۴۵۲ بوده و منابع مختلف حاکی از آن است که ساخت آن ۱۳۹ روز طول کشیده است. گفته شده که بیش از ۱۰۰۰ کارگر و استادکار در ساخت این قلعه همکاری کرده اند. از نام های دیگر این قلعه می توان به Kulle-i Cedide, Yenice Hisar, Boğazkesen Hisarı اشاره کرد. این قلعه که به دلیل زلزله سال ۱۵۰۹ و آتش سوزی سال ۱۷۴۶ خسارت زیادی دیده بود در در دوره سلطان سلیم سوم ترمیم شد.

این قلعه دارای ۴ دروازه اصلی به نام های Dağ Kapısı, Dizdar Kapısı, Hisarpeçe Kapısı و Sel Kapısı و یک دروازه فرعی به نام Mezarlık Kapısı می باشد. این قلعه در محیطی به وسعت ۶۰ هزار متر مربع ساخته شده و در جلوگیری از حملات به شمال استانبول نقش اساسی داشته است.

Mısır Çarşısı بازار مصر (بازار ادویه)

بازار مصری در سال ۱۶۶۴ تاسیس شد و در گذشته یک محل خرید و فروش فوق العاده بود که در آن کالاهایی از تمام دنیا و خریداران آنها دیـدار می کردند. این بازار توسط مادر سلطان مراد سوم، “صفیه سلطان” در حیاط مسجد نو، بنا نهاده شده است. هدف از این موضوع نیز ایجاد منبع درآمد برای مسجد بود. معمار های این بازار داود و مصطفی آقا بودند که بازار را به شکل L طراحی کرده بودند که این حرف از طلاقی دو بخش بازار ایجاد شده بود. نام این بازار که در ابتدا Valide Çarşısı بود اما به دلیل اینکه در بازار کالاهای کشور مصر به فروش می رفت نام فعلی خود را گرفت. این بازار مصری که بیشتر ادویه جات در آن به فروش می رسید هنوز هم این ویژگی را حفظ کرده است. این بازار در کل ۶ درب ورودی دارد.

بر اثر آتش سوزی های سال های ۱۶۸۸ و ۱۶۹۱ بازار خسارت زیادی دیده و همچنین به دلیل راه سازی های سال ۱۹۴۱ این بازار و مسجد به اجبار از هم جدا شدند. با بازسازی های گسترده سال های ۱۹۴۰ تا ۱۹۴۳ این بازار شکل امروزی خود را حفظ کرده است.

برای کسانی که می خواهند پوچی ناشی از خرید در مراکز خرید بزرگ را پر کنند، این بازار با داشتن مغازه های سوغاتی، جواهرات و ادویه جات در یک بافت تاریخی یک انتخاب فوق العاده به حساب می آید. همچنین باید گفت که قیمت ها در این بازار نسبت به جاهای دیگر بالاتر می باشند پس حتماخوب چانه زنی کنید و یا حدالامکان قبل از خرید قیمت ها را با جاهای دیگر مقایسه کنید.

Kapalı Çarşı بازار سرپوشیده

دستور شروع ساخت این بازار بعد از فتح استانبول و در سال ۱۴۶۱ توسط فاتح سلطان محمد داده شد. این بازار با مساحت ۴۵۰۰۰ مت مربع و ۳۶۰۰ مغازه پذیرای میهمانان خود می باشد. این بازار در مجموع ۲۲ درب ورودی دارد. شما به راحتی می توانید فرش، گلیم، سوغاتی، ادویه جات، وسایل تزئینی و … در این بازار بیابید. این بازار که نماد قدرت پادشاهی عثمانی است برای کسانی که علاقمند به خرید هستند مکانی فوق العاده است.

Yerebatan Sarnıcı آب انبار Yerebatan

این مخزن خارق العاده که توسط امپراطور Justinian بنا نهاده شده از سازه هایی است که در میدان سلطان احمد استانبول قرار داشته و بیشترین تاثیر را روی بینندگانش میگذارد. از این مخزن که در زمینی به مساحت ۱۰ هزار متر مربع واقع شده در گذشته برای ذخیره ی آب مورد نیاز شهر استفده می شد. این مخزن که در سال ۱۹۸۵ بازسازی شده از سال ۱۹۸۷ به روی عموم باز شده و در حال حاضر یکی از مشهورترین جاذبه های توریستی استانبول می باشد.

این را نیز باید بگوییم که این مخزن یکی از بهترین مکان ها برای عکاسی است. پس قطعا برای بازدید از این مکان جالب وقت بگذارید.

Hidiv Kasrı قصر Hidiv

این قصر که توسط Abbas Hilmi Paşa ساخته شده دارای یک برج می باشد که گفته می شود اولین آسانسور پادشاهی عثمانی در آن قرار دارد. این برج به سبک Art-Nouveavu طراحی شده است و دارای یک منظره فوق العاده از تنگه بسفر می باشد. معمار این قصر زیبای سال ۱۹۰۷ نیز معمار معروف ایتالیایی Delfo Seminati می باشد. این قصر بر روی زمینی به مساحت ۲۷۰ هکتار قرار دارد. این قصر با داشتن پیست دو میدانی و یک منظره فوق العاده از جمله جاهایی است که می توانید با خانواده و دوستان خود در آن زمان بگذرانید و از طبیعت اطراف آن لذت ببرید.

Dolmabahçe Sarayı کاخ Dolmabahçe

رسیدیم به محلی که رهبر بزرگ مصطفی کمال آتاتورک در ساعت ۹:۰۵ صبح ۱۰ نوامبر ۱۹۳۸ در آن درگذشت. ساخت این کاخ به دستور سلطان عبد المجید شروع شد و در سال ۱۸۵۶ پایان یافت و از سال ۱۹۸۴ تا کنون به عنوان موزه نیز فعالیت می کند. این کاخ که در مساحتی به بزرگی ۱۱۰ هزار متر مربع واقع می باشد در کل میزبان ۶ پادشاه بوده است.

کاخ Dolmabahçe از بخش های مختلفی مثل (Mâbeyn-i Hümâyûn (Selamlık که محل حکمرانی دولت بوده، (Muâyede Salonu (Tören Salonu که محل زندگی پادشاه و خانواده اش می باشد، و همچنین بخش Harem-i Hümâyûn که مراسم های مهم درآن برگزار می شد تشکیل شده است. این کاخ بزرگ و با شکوه نیز با معماری خاص خود جزء جاهایی است که حتما بازدید از آن را به شما توصیه می کنیم.

(Ortaköy Camii (Büyük Mecidiye Camii مسجد Ortaköy

این مسجد از بنا هایی است که کسانی که به Ortaköy می روند حتما باید از آن بازدید کنند. این مسجد با منظره ای رو به تنگه بسفر بسیار جالب توجه است. در این بنا که توسط Nigoğos Balyan طراحی شده عناصر باروک و روکوکو جلب توجه می کنند. دستور ساخت این مسجد توسط سلطان عبد المجید داده شده است. این مسجد طی دوره های مختلف ترمیم و بازسازی شده است و به شکل امروزی در آمده است.

Ortaköy یکی از پر بازدیدترین نقاط استانبول است. مسجد Ortaköy مانند چناری است که شاهد اتفاقات زیادی در شهر بوده و به همین دلیل بازدید از این مسجد باید جزء کارهایی باشد که شما موقع بازدید از استانبول در برنامه خود دارید.

Eyüp Sultan Camii مسجد ایوب سلطان

مسجد Eyüp Sultan که در سال ۱۴۵۸ و پس از فتح استانبول ساخته شده اولین مسجدی است که توسط عثمانی ها در استانبول ساخته شده است. این مسجد به دلیل اینکه اولین مسجد متعلق به عثمانی هاست و همچنین به دلیل اینکه مقبره ابو ایوب انصاری ( از یاران پیامبر (ص)) در آن قرار دارد مهم بوده و ارزش دیدن دارد.

BEYLERBEYİ SARAYI کاخ Beylerbeyi

کاخ Beylerbeyi که دارای ۲۴ اتاق، ۶ سالن و ۱ حمام ترک است توسط دو معماری به نام های Hagop و Sarkis Balyan طراحی شده و در سال ۱۸۶۵به پایان رسیده است. این کاخ به سبک نئو-باروک ساخته شده و برای پادشاهان عثمانی حکم کاخ تابستانی داشت.

از سالن طبقه ی پایین که دارای یک استخر بود، برای خنک شده در فصل گرما استفاده می شد. در هر طرف کاخ تزئیناتی با تم دریا وجود دارد. برخی از وسایل موجود در کاخ به زمان سلطان عبدالحمید دوم که از سال ۱۹۱۸ تا آخر عمر خود در این کاخ زندانی بود مربوط می باشد. برای دیدن منظره ای فوق العاده از تنگه بسفر بازدید از این کاخ را حتما در برنامه خود قرار دهید.

Yedikule Hisarı ve Zindanları قلعه Yedikule و زندان هایش

قلعه Yedikule و زندان هایش بین سال های ۴۱۳ و ۴۳۹ توسط Teodisios دوم بنا نهاده شده است که امروزه از جمله نقاط تاریخی استانبول به حساب می آید. از این بنا در گذشته هم برای پنهان کردن گنجینه های دولت و هم برای زندانی کردن افرادی با محکومیت های مختلف استفاده می شده است. حتی عثمان دوم نیز در این زندان ها محکوم شده است.

نام قلعه نیز از ۷ برج آن گرفته شده است. ۴ برج از این برج ها در دوره ی بیزانس و ۳ برج در دوره عثمانی ساخته شده اند. اسامی این برج ها نیز Genç Osman, Cephanelik, 3.Ahmet , Hazine, Zindan, Top و Bayrak Kulesi می باشد.

بلیط آنلاین بلیط بیلط bilit پرواز خارجی داخلی اقامت رزرو هتل هتل ۵ ستاره ۴ ستاره سه ستاره چهار استانبول آنتالیا اورنج کانتی میراکل لارا بلک نشان تاشی آلانیا قاضی پاشا کمر دلفین ترانس آتلانتیک دایاموند کاله ایچی سیده افسوس ازمیر چشمه عدنان مندرس آلاچاتی بدروم داتچا ترندیول کوش آداسی ددمان چیرالی سورگون کنیاآلتی کاهوالتی کلوپاترا داملاتاش کوناک تاکسیم فروم بورنووا کوناکلی ساپادره مورات پاشا حیدرپاشا میلاس فتحیه دنیزلی اسپارتا آکدنیر آک دنیز کارا دنیز ترابزون باتومی دالامان مارماریس مولا موعلا دیدیم سلیمان دمیرل زافیرا دلوکس دورا هتل کاراجا هیلتون هالیکارناسوس تورک ترکیه تکنه ترکیش آنادولو آناتولی اطلس جت پلاژ ادرمیت آکوا باغچه شهری مارینا قسمت آسیائی قسمت اروپائی سوکاک لذتلری کاپالی چارشی سلطان احمت شیشلی مینیاتورک بویوک آدا

Antalya Orange County Miracle Lara Belek Nishan Tashi Alanya Ghazi Pasa Kemer Delphin Transatlantic Diamond Kale Ichi Side Efes Izmir Cesme Adnan Menders Alacati Bodrum Datcha Trendyol Kus Adasi Dedman Chirali Sorgon Kenya Alti Kahwalti Cleopatra Damlatash Konak Taksim Forum Bornova Konakli Sapadere Murat Pasha Haidar Pasha Milas Fethiye Denizli Sparta Akdenir AK Deniz Kara Deniz Trabzon Batumi Dalaman Marmaris Mola Moala We saw Suleyman Demirel Xafira Deluxe Dora Hotel Karaja Hilton Halicarnassus Turk Turkey Tekne Turkish Anadolu Anatolia Atlas Jet Beach Edirmit Aqua Urban Garden Marina Asian part European part Sokak Laddelari Kapali Charshi Sultan Ahmet Sisli Miniature Turk Boyuk Ada