انواع ویزا و راه های گرفتن آن

سلام دوستان به توتیا سفر خوش آمدید در این مطلب با ارائه ی اطلاعاتی جامع از نحوه ی دریافت ویزا و اطلاعاتی مربوط به ویزای شنگن و ویزای کانادا در خدمت شما هستیم.

ویزا چیست؟

در کل ویزا یک مجوز است که از طرف سفارتخانه، کنسولگری،اداره ی مرزبانی کشور مقصد، به شهروندان خارجی داده می شود. در نظر داشته باشید که دریافت ویزا از شرایط لازم برای ورود به یک کشور است ولی تصمیم نهایی برای اجازه ی ورود توسط مامور مرزبانی و در مبادی ورودی هوایی، زمینی و دریایی گرفته خواهد شد.

باید به این موضوع نیز اشاره کرد که در ایران یک شرکت خصوصی کارهای مربوط به بررسی جمع‌ آوری مدارک و همچنین خدمات بیومتریک (انگشت نگاری و چهره نگاری) را در جهت تسهیل خدمات کنسولی انجام می‌دهد که VFS یا همان شرکت VAC می باشد. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با این شرکت کلیک کنید.

از انواع ویزاها که درخواست کننده های زیادی دارد می توان به ویزای شنگن و ویزای کانادا اشاره کرد. برای اطلاعات بیشتر در مورد ویزای شنگن و ویزای کانادا میتوانید به مطالبی که در رابطه با این ویزاها برای شما آماده کرده ایم مراجعه کنید.

انواع ویزا از نظر هدف سفر

ویزای توریستی: همانطور که از نام این ویزا مشخص است هدف از اخذ آن سفر تفریحی به کشور مقصد است.

ویزای ملاقات اقوام: ویزای صادر شده برای این هدف تقریبا مشابه ویزای توریستی است اما نوع مدارکی که باید ارائه شود کمی متفاوت می باشد، مثلا دعوتنامه از طرف اقوام ساکن در کشور مقصد.

ویزای درمان: این ویزا نیز با ارائه ی مدارک پزشکی برای کسانی صادر می شود که برای معالجه به یک کشور سفر می کنند.

ویزای تجاری: اگر کسی بخواهد در یک کشور سرمایه گذاری و تجارت کند باید برای ورود به کشور مقصد درخواست ویزای تجاری کند.

ویزای کار: این ویزا برای کسانی صادر می شود که به قصد کار به یک کشور دیگر می روند. اگر از طرف یک شرکت و یا کمپانی در کشور مقصد برای یک شخص دعوتنامه کار فرستاده شود، شانس گرفتن ویزا بیشتر می شود.

ویزای کار و تعطیلات: این ویزا به شخص اجازه می دهد که همزمان با گذراندن تعطیلات در یک کشور امکان کار نیز داشته باشد.

ویزا های بلند مدت: از انواع این ویزاها می توان به ویزاهای دانشجویی، مهاجرتی و … اشاره کرد.

انواع ویزا از نظر دفعات ورود به کشور مقصد

ویزای یک بار ورود یا سینگل (Single Visa) : اعتبار این ویزا بعد از یک بار ورود و خروج به طور اتوماتیک از بین می رود، حتی اگر هنوز از نظر تاریخ اعتبار داشته باشد.

ویزای دوبار ورود یا دابل (Double Visa) : این ویزا به شما اجازه می دهد تا زمانی که ویزا از نظر تاریخ اعتبار داشته باشد دو بار به کشور مقصد ورود و خروج داشته باشید.

ویزای چند بار ورود یا مولتیپل (Multiple Visa) : با داشتن این ویزا شما می توانید تا زمانی که ویزا از نظر تاریخ اعتبار دارد به تعداد نامحدود به کشور مقصد ورود و خروج داشته باشید.

ویزای ترانزیت: این ویزا برای توقف کوتاه مدت در یک کشور واسطه صادر می شود. این ویزا به مسافر اجازه ی توقف کوتاه و محدود در یک کشور را می دهد. این ویزا دو نوع می باشد: ۱) ویزای صفر بار ورود یا ترانزیت فرودگاهی که به مسافران اجازه می دهد از هواپیما پیاده شده و در سالن ترانزیت فرودگاه حضور داشته باشند تا دوباره سوار هواپیما شوند. در این نوع ویزا مسافر حق ندارد از فرودگاه خارج شود. ۲) ویزای نوع B که معمولا اجازه توقف در آن بیشتر بوده و برای مسافرانی است که لازم است برای پرواز بعدی خود را به فرودگاه دیگری برسانند.

راه های درخواست ویزا

مراجعه ی مستقیم به سفارت: اگر زمان و اطلاعات کافی داشته باشید خودتان می توانید با مراجعه ی حضوری به سفارت کشور مقصد و با ارائه ی مدارک مورد نیاز به طور مستقیم پروسه ی دریافت ویزا را پیگیری کنید.

درخواست ویزا از طریق آژانس ها و مراکز اخذ ویزای مشابه: آژانس ها و مراکز اخذ ویزا به دلیل داشتن اطلاعات و همچنین تجربه ی بالا در این زمینه می توانند شما را در این زمینه به خوبی یاری کنند. تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که مدارک خود را به آنها تحویل دهید و منتظر ویزای خود باشید. برای بعضی از کشور ها مثل سنگاپور، چین، روسیه، عمارات و … فقط این روش امکان پذیر می باشد.

درخواست آنلاین ویزا: برای تعداد محدودی از کشورها نیز می توان به طور آنلاین مراحل درخواست ویزای خود را طی کنید. استرالیا و نیوزیلند از جمله این کشورها می باشند. ویزای استرالیا یک فایل PDF می باشد که به درخواست کننده ارسال می شود.

برای بعضی کشورها مثل آذربایجان و تاجیکستان از هر ۳ روش اشاره شده می توان استفاده کرد.

مدارک کلی برای دریافت ویزا
  1. پاسپورت (باید تاریخ انقضای پاسپورت حداقل ۳ ماه بعد از سفر باشد حتی برای بعضی کشورها ۶ ماه)
  2. شناسنامه
  3. فرم پر شده ی ویزا به صورت آنلاین یا کاغذی (بعضی از این فرم ها ساده بوده و ظرف چند دقیقه تکمیل می شوند و بعضی پیچیده بوده و به زمان بیشتری احتیاج دارند)
  4. مدارک اشتغال به کار یا تحصیل در کشور محل سکونت. (اگر بازنشسته باشید باید مدارک بازنشستگی خود را ارائه کنید) این مدرک به این دلیل اهمیت دارد که بهانه ای برای بازگشت شما به کشور می باشد.
  5. مدارک نشان دهنده ی توان مالی مثل مداک گردش حساب بانکی، سند ملکی، اوراق سهام و …
  6. عکس چاپی یا دیجیتالی که جدید و بدون روتوش و مورد قبول سفارت باشد. (نباید چهره فرد با عکس متفاوت باشد. ترجیحا به جایی که سفارت معرفی میکند مراجعه کنید)
  7. مدارک رزرو پرواز رفت و برگشت به کشور. (در بعضی موارد خرید بلیط قطعی)
  8. دعوتنامه از شخص یا شرکت مقصد یا مدارک رزرو هتل برای مدت اقامت در آن کشور
  9. بیمه مسافرتی

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که بعضی از سفارت ها ترجه ی این مدارک به انگلیسی یا زبان کشور مقصد را از شما می خواهند البته بعضی ها نیز همان مدارک فارسی را قبول دارند.

تمدید ویزا

اگر مدت استفاده از ویزایتان تمام شده و شما تمایل دارید که به مدت بیشتری در کشور مقصد بمانید می توانید در اکثر کشورها ویزای خود را تمدید کنید. این کار در بعضی کشورها بسیار ساده و در بعضی بسیار سخت می باشد. در هر حالت این کار باعث می شود که سفارت سختگیری بیشتری در صدور ویزا در سفر بعدیتان به آن کشور داشته باشد، پس در حد امکان این کار را انجام ندهید.

در صورتی که بدون تمدید ویزا بیش از حد مجاز در آن کشور بمانید موقع خروج از آن کشور باید جریمه پرداخت کنید. همچنین به احتمال زیاد تا یک زمان مشخص اجازه سفر به آن کشور را نداشته باشید.

تفاوت بین Visa Extension و Visa Renewal: در اولی مدت ویزای شما به پایان نرسیده و شما مدت آن را تمدید می کنید ولی در دومی شما بنا بر دلایلی مثل منقضی شدن ویزای خود در کل درخواست ویزای جدید می دهید.